Testen van trams op de Uithoflijn in station Utrecht CS - vertrek vanaf P+R De Uithof

In januari 2019 zijn de laatste (nachtelijke) testritten op de gehele Uithoflijn, waarbij de zogenaamde integraaltesten worden gehouden. Hierbij worden alle systemen tegelijkertijd getest.

In de nacht van 7 op 8 januari zijn de trams in een overbrengingsrit teruggebracht naar het opstelterrein bij de P+R in Utrecht Science Park om de laatste testen te kunnen doen. De testen worden met meerdere trams tegelijk uitgevoerd. De testen vinden in principe vooral ’s nachts plaats omdat er dan minder verkeer op de kruisingen is en omdat er dan geen bussen rijden in in het stationsgebied en Utrecht Science Park.

De testritten starten om 22.30 uur vanaf de P+R. Om 06.30 uur is de tram weer terug op de opstelplaats. Een enkele keer is er overdag een testrit.

De tests kunnen enige overlast opleveren. Bij de tests worden geen extra lichten gebruikt behalve die van de tram zelf. Tijdens enkele testnachten kunt u het geluid van tramwaarschuwingsinstallaties horen.

Meer informatie vindt u op www.uithoflijn.nl/test-en-proefbedrijf.

Planning
De planning van de testnachten is niet 100% zeker, omdat ze ook afhangt van het weer en van de testresultaten. De actuele planning is als volgt:

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoon 030 - 286 43 82 of e-mail info@uithoflijn.nl. Op www.uithoflijn.nl kunt u meer lezen over de Uithoflijn.