Testen van trams op de Uithoflijn

Klik op de titel voor meer specifieke informatie over het testen van de tram op de Uithoflijn.

Vanaf de tweede week van januari 2018 gaat er 's nachts getest worden met een rijdende tram over een deel van het tracé. De oranje lijn op de kaart geeft aan op welk gedeelte er getest wordt.

Vanaf half januari worden er gemiddeld vier nachten per week testritten gereden van P+R De Uithof tot en met de Adama van Scheltemabaan. Deze testritten duren naar verwachting tot half februari. Per nacht rijdt er één tram. De tests vinden vooral ’s nachts plaats omdat er dan minder verkeer is. De testritten zijn tussen 22.30 uur en 06:30 uur. Op twee zaterdagen wordt er overdag getest. Meer informatie vindt u op www.uithoflijn.nl/test-en-proefbedrijf.

De tests leveren naar verwachting weinig hinder op, maar er rijdt wel een nieuwe tram op de baan in uw omgeving. Bij de tests worden geen extra lichten gebruikt behalve die van de tram zelf. Tijdens enkele testnachten kunt u het geluid van tramwaarschuwingsinstallaties horen.

Planning
De planning van de testnachten is niet 100% zeker, omdat ze ook afhangt van het weer en van de testresultaten. De actuele planning is als volgt:

Legenda planning testen:

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoon 030 - 286 43 82 of e-mail info@uithoflijn.nl. Op www.uithoflijn.nl kunt u meer lezen over de Uithoflijn.